Hereford – klasyka w świecie bydła mięsnego
Dlaczego Hodowcy cenią Herefordy?
To nie tylko wygląd i jakość mięsa – to także konkretne cechy, które ułatwiają codzienną pracę w gospodarstwie
Pochodzą z Anglii, ale robią karierę na całym świecie – i wcale się temu nie dziwimy.
Rasa Hereford to czysta elegancja, spokój i... mięso z najwyższej półki.
A do tego:
- spokojny charakter – obsługa bez stresu
- doskonała jakość mięsa – marmurkowatość, smak, soczystość
- radzą sobie w każdych warunkach – góry, nizinny wypas, śnieg czy upał
- Łatwe wycielenia i silny instynkt macierzyński – minimalne interwencje, wysoka przeżywalność cieląt
- długowieczność i wydajność – jak wino, tylko lepsze
- nie potrzebują luksusów – byle trawa, i są szczęśliwe
Oto ILAS – nasz ambasador Hereforda. Spokojny, masywny, pewny siebie.

